Assalammualaikum...

Syukur alhamdulliah ....
Kepada semua pembaca yang saya hormati . Jutaan terima kasih saya ucapakan pada kalian, kerana sudi melayari Laman Blog saya. Dikesempatan ini ingin saya sampaikan , bahawa blog saya adalah sekadar mengisi masa lapang dan tidaklah terlalu berbentuk ilmiah. Sekiranya terdapat kesilapan tata bahasa atau ejaan, saya dengan rasa rendah diri mohon ampun dan maaf kepada anda semua.

Selamat melayari Laman Blog saya. Jumpa lagi....

27 Disember 2014

Bukit Tinggi oh Bukit Tinggi Fasa 2...


Fasa 2....

Assalammualaikum WBK, di suasana yang hening ini dapat kita kembali bersua di entry yang bertuah ini.  Syukur kehaderat Allah SWT dengan limpah dan kurnianya kita diberi peluang untuk bernafas lagi.. Dikesempatan ini saya ingin memanjatkan doa agar sahabat dan saudara mara kita yang menghadapi musibah banjir akan sentiasa tabah dengan ujian Allah ini. Mudah-mudahan segala yang berlaku ada hikmahnya dan Allah akan permudahkan segala urusan...Aamiin.. Syukur alhamdullilah...

Berbalik kepada percutian kami ke Bukit Tinggi, setelah sehari suntuk kami menjelajah akhirnya kami sampai di tempat penginapan lebih kurang pukul sembilan waktu tempatan.Tempat yang bertuah itu ialah...Nuansa Maninjau Resort.
Nuansa Maninjau Resort.

Merehatkan minda di Nuansa Maninjau Resort.
Merakam kenangan di lobi hotel...
Juadah yang disediakan...
Sarapan yang saya pilih  pagi ini di Nuansa Resort.... 
memang enak tak pernah lagi saya jumpa di Malaysia
Merakam kenangan dari Nuansa Resort

Panaorama alam yang mempesonakan dan  begitu indah  di rakam dari Nuansa ResortSetelah selesai bersarapan pagi kami akan memulakan perjalanan ke Tasik Maninjau atau Danau Maninjau.  Lokasi Tasik Maninjau terletak lebih kurang 36 km dari Kota Bukit Tinggi.Perjalanan menuju ke sana jalan nya berkelok-kelok yang dikenali sebagai kelok 44 (kelok ampek-ampek).
Begitu teruja mereak nak ke Tasik Maninjau..

berkongsi panarama alam yang indah di sepanjang perjalanan ke Tasik Maninjau..

Sabar menanti untuk fasa seterusnya...

4 ulasan:

 1. .. Alhamdulillah.. bertuah sgguh anda dpt menikmati keindahan alam ciptaan AllahSWT.. n terima jasih bnyk krna sudi berkongsi panorama n pngalamanmu di sana. Slmt berwisata riangria n slm rindu utkmu seisi kga tercinta. Moga kalian sntsa slmtsjhtra dlm lindungan RahmatBrkh AllahuRabbi.. Aamiin YaRabbal 'alamiin

  BalasPadam
 2. Terima kasih saudaraku....Pn.Hamidah Jaafar..

  BalasPadam
 3. Asslamualaikum Tuan/Puan.

  Sesiapa yang nak melawat ke Padang dan Bukittinggi jangan risau hati sila hubungi :

  KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
  Tour operator & Travel Agency

  Kami menyediakan PAKET TOUR DAN PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA UNTUK LAWATAN PADANG DAN BUKITTINGGI dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

  Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

  Our motto : We serve you with heart

  Wassalam
  Contact person :

  1. Amsyahril
  ( Director )
  Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

  2. Riko Adryansyah
  ( Tour & Transportation Manager )
  Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

  BalasPadam