Assalammualaikum...

Syukur alhamdulliah ....
Kepada semua pembaca yang saya hormati . Jutaan terima kasih saya ucapakan pada kalian, kerana sudi melayari Laman Blog saya. Dikesempatan ini ingin saya sampaikan , bahawa blog saya adalah sekadar mengisi masa lapang dan tidaklah terlalu berbentuk ilmiah. Sekiranya terdapat kesilapan tata bahasa atau ejaan, saya dengan rasa rendah diri mohon ampun dan maaf kepada anda semua.

Selamat melayari Laman Blog saya. Jumpa lagi....

19 Disember 2012

Solat

SOLAT ITU TIANG AGAMA & AMALAN PALING UTAMA.

Sabda Nabi Muhammad s.a.w. yang bermaksud:
"Hal
pertama yang diwajibkan oleh Allah atas umatku adalah solat lima waktu. Hal pertama yang akan diangkat dari amal umatku adalah solat lima waktu."

*
Ajarlah anak-anak bersolat seawal yang boleh. Mereka adalah harta kita yang sebenar & amanah dariNya. Semoga seluruh keluarga kita selamat dari api neraka & demikian juga sama-sama kita doakan juga semua sahabat, saudara-mara, jiran tetangga, rakan sekerja serta seluruh ummat Muhammad
               

                                 
MEREKA YANG JAGA & MENGUTAMAKAN SOLAT ADALAH LEBIH MANUSIA YANG PALING BIJAK & LEBIH SIHAT! 

Bila masuknya waktu mengadapNya, tanpa bertenggah terus melaksanakan solat walau di mana & bagaimana keadaan kita, solat tetap WAJIB & perlu disegerakan... InsyaAllah jika sentiasa diamalkan, diri seseorang akan lebih bijak semasa di dunia & lebih tinggi daya tahannya terhadap masalah & bebas dari serangan stres/depres yang merupakan penyakit jiwa yang paling senang menyerang manusia, paling merbahaya & paling sukar dirawat!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan